Понеделник - Петък - 9:00 - 16:00

Тук пациентите оценяват болниците

Абонамент

Можете да се абонирате за коментарите под всяка една от болниците и за коментарите на всеки потребител. Можете да се абонирате или да премахнете абонаментите си по всяко време.

Още информация

 
Сдружение за развитие на Българското здравеопазване

CRBZ logoНашата мисия е да осигурим правото на пациентите и обществото да водят политики и програми за промени в здравната и социалната система повлияващи живота, здравето и равнопоставеността на хората с различни заболявания.

Нашата мисия е да осигурим правото на пациентите и обществото да водят политики и програми за промени в здравната и социалната система повлияващи живота, здравето и равнопоставеността на хората с различни заболявания.Осигуряване на достъпна за всички пациенти висококачествена, безопасна и равнопоставена здравна и социална среда. Поставяне на пациента в центъра на системата на здравеопазването. Ангажиране и въвличане на пациента като равностоен партньор в разговора, политиките и решенията в областта на здравеопазването. Намаляване на неравенствата и несправедливостта.Ние от Сдружение за Развитие на Българското Здравеопазване вярваме, че пациента има ценна и съществена роля в разговора за здравеопазване и процеса на взимане на решения в България. Вярваме, че гласът на пациента отразява и представлява реалността за заболяванията, тяхното лечение и очаквания от системата на здравеопазване.

Вярваме, че пациента трябва да бъде поставен в центъра на здравеопазването. Това може да стане само, ако се чува неговия глас, а мнението му се зачита. 

Вярваме, че пациента трябва да бъде поставен в центъра на здравеопазването. Това може да стане само, ако се чува неговия глас, а мнението му се зачита.Ние сме убедени, че добрите решения за здравната система могат да бъдат постигнати, чрез диалог и сътрудничество с лекари, зъболекари, фармацевти и всички медицински професионалисти. Водещо в нашето отношение към политиката и здравните власти е здравословното недоверие. Готови да обсъдим всеки аргумент, защото освен представители на пациентите сме и отговорни граждани.Ние ще бъдем гласът на пациентите без оглед на техните заболявания, имуществено положение, географски, етически или всякакъв друг отличителен признак.

Дара хелп

dara logo stickyМисията ни е да поставим в центъра на нашата грижа пациента с онкологично заболяване. Грижата, която целим да предоставим е насочена не само към лечението на самото заболяване, но да помогнем пациента и неговите близки да преодолеят и емоционалните трудности, които съпътстват диагнозата.

Нашият екип от професионалисти развива индивидуален подход за всеки пациент с онкологично заболяване и неговите близки, с цел подпомагане запазването на качеството му на живот и ежедневните активности. Стараем се да бъдем доверени партньори в решенията, които взимаме през погледа на пациента.

Да улесним пациента и неговите близки в терапевтичните и социалните аспекти в борбата с рака. Да подпомогнем постигането на по-добри терапевтични резултати и запазването на качеството на живот.

Нашият високо квалифициран и мотивиран екип  ще Ви помага чрез своята експертиза и познания по-лесно да преминавате през различните етапи на заболяването Ви. Посветени сме да ви партнираме  и подкрепяме за преодоляване на емоционалните и социалните трудности съпътстващи заболяването.

Организация на пациентите с ревматологични заболявания

oprzbОрганизацията на пациентите с ревматологични заболявания в България (ОПРЗБ) е създадена през 2010 г. Основната цел на сдружението е да оказва подкрепа на хората, страдащи от такива заболявания, да работи в посока осигуряване на достъп до съвременно лечение, ранна диагностика, рехабилитация.
На този етап основната и дейност е свързана с провеждане на семинари и мероприятия, с които да се повиши информираността сред пациентите, както и сред обществото относно проблемите, с които се сблъскват хората с ревматични заболявания; провеждане на кръгли маси и пресконференции по основни проблеми свързани с достъп до лечение, рехабилитация и социална интеграция на хората с ревматични заболявания в България. 
Организацията представлява пациентите на България в Европейската лига за борба с ревматизма (European League Against Rheumatism – EULAR) и е сред учредителите на АГОРА (обединение на неправителствени организации на хора с ревматични заболявания от Южна Европа).
Организацията на пациентите с ревматологични заболявания поддържа постоянен контакт с хората, страдащи от ревматични заболявания в България чрез групите си в социалните мрежи, където се предоставя ежедневна информация и съдействие по различни проблеми.

 Пациентски организации Заедно с теб

zaedno stebЦели на организацията:
1. Иницииране и участие в обществени дебати, както и диалог с институциите във връзка с  утвърждаване на участието на гражданите в управлението и контрола на системата на здравеопазването.
2. Да се въведе на принципът за равноправно партньорство между институциите, организациите на медицинските специалисти, сдружения на пациенти когато се  изработват  и приемат  стратегии, критерии и норми, политики и практики в здравната система.
3. Въвеждане  и утвърждаване на етични норми и правила в работата на пациентските организации, както и взаимодействието им с обществото, институциите и медиите.
4. Подпомагане  подобряването на нормативната уредба с равиване  на  гражданското участие в управлението и контрола на системата на здравеопазването чрез активно  участие в подготовката  на проекти за изменения и допълнения в нормативните актове,които са  свързани със  социалната и здравна политика на държавата.
5. осъществяване на  връзка между гражданското общество и институциите в държавата  относно проблемите, които са свързани с утвърждаването на гражданското участие в управлението и контрола на системата на здравеопазването.
6. Предлагане на  независима експертна оценка относно  състоянието на проблемите, които са  свързани с  утвърждаването  на гражданското участие в управлението и контрола на здравната система.
7. Информиране на  обществото по въпросите, които касаят развитието   на гражданското участие в управлението и контрола на системата на здравеопазването.
8. Активно подпомагане на  диалога между здравните специалисти и пациентите с цел  подобряване на достъпа до своевременна  медицинска помощ, пропагандиране на  профилактиката на заболяванията, грижа за подобряването  на обществените нагласи относно  професионализма на българския лекар.

Уважаеми потребители,
На този сайт Вие ще намерите кратка информация за всички болници в страната.
В меню „Болници” може да намерите географска карта с всички болници в страната. Под нея са изобразени видовете отделения и административните области. Маркирането на квадратчето пред съответното наименование на отделение или административна област ще покаже на картата само болниците, отговарящи на избрания критерий.
Ако търсите конкретна болница, най-бързо ще стигнете до нея като напишете името ѝ в търсачката. Дори да не сте напълно сигурни в точното име на търсената болница, пробвайте, защото, след написване на поне три букви, търсачката ще ви предложи списък с болници, съдържащи, написаното съчетания от букви.
Всяка болница е изобразена със снимка, показваща изглед от вън. Ако искате да се информирате по-подробно, има линк, който ще Ви отведе до Интернет страницата на търсената болница. Под текста сме поставили бутони с имената на разкритите отделения в съответната болница и бутон с наименование на Административната област. Ако натиснете бутон с име на отделение, ще видите списък с всички болници, които са разкрили такова отделение. Ако натиснете бутона с име на Административната област ще видите списък с всички болници в областта.
На географската карта можете да видите точното местоположение на болницата, която търсите.
Под географската карта ще видите два реда със звезди. Редът в ляво показва средната оценка от гласуването на потребителите на сайта. Редът в дясно показва „От Администратора”. Това е оценката която ние даваме на всички болници по избраните от нас 10 критерия. Има линк, при чието натискане ще видите конкретната оценка по всеки от критериите.
Бутон с наименование „Оценете болницата” ще ви позволи да дадете своята оценка, а направите коментар или да качите снимки. За да коментирате и оценявате, обаче трябва да сте влезли в сайта. Това може да стане като се регистрирате или със съществуващ акаунт от социалните мрежи.
Ако тази информацията на тази страница не е достатъчна, моля не се колебайте да ни пишете на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или да ни позвъните на телефон +359 885 906 376

Болници оценени с 5 звезди

group 464644 340Ако сте пациент и искате да изберете болница, в която да се лекувате, нашият сайт може да ви помогне. Ще намерите кратка информация за всички болници, разкритите отделения, адреса и разположението на картата.
Можете да търсите болница по името, по региони и по вида на отделенията.
Можете да сравните рейтинга и да прочетете мненията и оценката на пациенти.
Можете да оцените и вие и да напишете свой коментар, да приложите и снимки. Всяко мнение е субективно. Целта на тази информация е да ви ориентира, а не да вземе решението вместо Вас.

 

Добра болница

Ние оценихме всяка една болница по 10 обективни, публични и проверими критерии. Тази, която покрива всички, получава 5 звезди от Администратора и знак "Добра болница".

Критерии за оценка:

Има Интернет сайт с посочени адреси, телефони и ръководството YES NO
Пациентите имат осигурен безплатен достъп до wifi YES NO
Публикувани са имената и специалността на лекарите YES NO
Публикувани са цените на медицинските услуги YES NO
Публикувани са образци на Информирано съгласие YES NO
Има утвърдена и публикувана процедура за жалби и оплаквания YES NO
Има утвърдена и публикувана процедура за борба с болката YES NO
Публикувани са данни за смъртността през последната година YES NO
Публикувани са данни за Вътре-болничните инфекции YES NO
Публикувани са данни за непланирани повторни операции YES NO

 

Сайтът ни дава възможност на всеки пациент да оцени болница и да участва в определянето на нейния рейтинг. Така споделяме не само информация, но и отговорност за избора на най-добрите болници.